Informace o akcích DCM, diskuse, fotky apod.:)

Pouť na Křemešník (28.-30.5.)

4. 6. 2010 13:27
Rubrika: Událo se | Štítky: pěší pouť , pouť , poutě

Letos začala pouť na Křemešník už v pátek. Sjeli jsme se na faru do Nové Cerekve, v plánu byl táborák, ovšem počasí bylo toho názoru, že špekáčky budou chutnější v troubě. Po této výborné večeři jsme se uložili do svých spacáků, ráno nás přece jen čekal náročný den.

Probudili jsme se do překvapivě slunečného rána. Skupinka, která putovala až z Pacova, dorazila s předstihem, což byla pro nás určitě velká motivace. Před cestou jsme se pomodlili v místním kostele. Šel s námi také P. Honza Hamberger, díky němu jsme tuto pouť pojali trošku jinak- každý z nás si cestou nesl nějakou prosbu nebo dík. V Pelhřimově jsme si udělali malou přestávku na oběd. Tady se k nám ještě připojili další poutníci a dorazil také P.Roman Dvořák. Poté jsme se i s novými příchozími pomodlili v pelhřimovském kostele a pokračovali v cestě. Zajímavou součástí našeho putování byla téměř pravidelná zastávka „u křížku", kde jsme si při modlitbě mohli uvědomit mimo jiné i krásu přírody, kterou náš Pán stvořil. V závěrečné „nakloněné rovince" jsme se všichni pěkně zapotili, ale naše úsilí rozhodně stálo za to.

Celou pouť jsme završili mší svatou, kterou celebroval P. Josef Hanžl. Poté následoval „Večer mladých"- katecheze P. Romana Dvořáka na téma Nejsvětější Trojice. Nejdříve byla krátká seznamovací hra, jak jinak než po trojicíchJ. Poté jsme se rozdělili do 3 skupin a diskutovali o tom, co pro nás znamená Bůh Otec, Duch Svatý a Syn Boží- Ježíš Kristus. Nakonec jsme se shodli, že Ježíše můžeme nejlépe poznat, jelikož sestoupil na zem a stal se podobný lidem...

Poté následovala adorace, při které jsme mohli našemu Otci odevzdat všechny naše myšlenky, celou dnešní pouť i úmysl, s kterým jsme sem doputovali.

Po adoraci tu byla ještě nabídka opékání špekáčků, které se nesnědly předešlý večer. Našli se „dobrovolníci", kteří neodmítli. A tak jsme celý tento náročný den zakončili výbornou večeří.

Počasí se vydařilo a myslím, že letošní pouť byla perfektní. Přestože jsme všichni byli uchození, zpocení a vyčerpaní, stálo to za to!!

 

Lucka Nováková

 

Plakátek najdete tady.

 


Zobrazeno 2701×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková