Informace o akcích DCM, diskuse, fotky apod.:)

Papamobil nadosah

30. 8. 2011 16:59
Rubrika: Akce DCM | Štítky: Madrid2011

Na celosvětové setkání mládeže v Madridu jsem se velice těšila, už jenom proto, že jsem se této akce ještě nikdy neúčastnila. Byla jsem zvědavá, jak to na takovýchto shromáždění mladých z celého světa vypadá. Chtěla jsem poznat nové lidi, podívat se do jiné země, ale to hlavní, kvůli čemu tam všichni jeli - setkat se s papežem.


Všechno začalo podáním přihlášek. Asi měsíc před odjezdem nám začaly chodit e-maily informující o cestě do Madridu, o pobytu tam a o všech dalších důležitých údajích, které bylo nutné vědět. Ani jsme se nenadáli a byl tu den odjezdu. My z jihočeské diecéze jsme jeli společně s ostravsko-opavskou diecézí z Prahy v sobotu 13.8. I když cesta autobusem nebyla úplně pohodlná, zvládli jsme ji bez potíží. Protože jsme měli bezpečností přestávku v Annecy ve Francii, přijeli jsme do Madridu až v úterý. Poté co jsme dorazili, nechali nás, abychom se ubytovali. Ještě ten večer byla pro nás připravena česká mše.

Další dny probíhaly asi takto: ráno po sedmé hodině nás budila španělská hudba, kdo byl připraven, mohl jít na snídani a po snídani se jelo do českého centra, kde pro nás byl připravený program, který zahrnoval ranní modlitbu, katechezi, svědectví, písně doprovázené skupinou Credenc, hádanku (pod kterou se skrýval vždy nějaký svatý, který nás ten den doprovázel) a završen byl mší. Odpoledne byl program volný. Takže já se svojí skupinkou jsme např. chodili po památkách, navštěvovali chrámy, odpočívali v parku, atd. Každý večer se konal také nějaký program. Ve čtvrtek to bylo např. přivítání Sv. otce a mše svatá s ním, v pátek zase křížová cesta.

Celý článek zde: Papamobil nadosah

Autorka: Markéta Líbenková (Strakonice)

Zobrazeno 732×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková