Informace o akcích DCM, diskuse, fotky apod.:)

Eucharistie je poklad

30. 8. 2011 21:18
Rubrika: Akce DCM | Štítky: Madrid2011

Světové setkání mládeže v Madridu, na něž jsem se za naše čtyři farnosti (Kraselov, Volenice, Katovice a Střelské Hoštice) vydala, bylo naprosto jedinečnou zkušeností víry.


Nejvíce mě oslovila každodenní společná modlitba a dennodenní slavení svátostí. Doma se se mnou nikdo nemodlí, rodiče víru ještě hledají. A ve farnosti jsem jediná mladší než 40 let, takže pomáhám snad se vším – varhaničím, kostelničím, zpívám, čtu... A to je pak znát na duchovním prožívání eucharistie – prostě se na ni nesoustředím. Proto jsem tak vděčná za povzbuzení a posilu v této oblasti.

Co zní trochu divně, tak mi velice prospělo, že jsem mši ve španělštině, katalánštině či jakém jazyce skoro nerozuměla. Proto jsem začala přemýšlet, co je vlastně na eucharistii to podstatné. Společenství v Kristově jménu, Boží slovo, ve kterém přijímáme Krista, proměňování, DOXOLOGIE a pater noster, kdy už je Ježíš přítomen proměněným tělem a krví. A samozřejmě přijímání a vyslání. Eucharistie je poklad!

Hanka Kopáčová (Kraselov)

Celý článek: Eucharistie je poklad

Zobrazeno 783×

Komentáře

JiKu

Co zní trochu divně, tak mi velice prospělo, že jsem mši ve španělštině, katalánštině či jakém jazyce skoro nerozuměla. Proto jsem začala přemýšlet, co je vlastně na eucharistii to podstatné.

Je to vzhledem k nedávným trendům téměř kacířská myšlenka, ale je to pravda, která se nám, když jsme ji vyhodili dveřmi, vrací oknem.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková